4. Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Enformatiği Bölümler Toplantısına Katıldık !

Bu yıl 4. düzenlenen Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Enformatiği Bölümler toplantısı Sakarya Üniversitesi tarafından organize edildi. 1-2 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyona biz de katıldık. İlk gün Prof.Dr. Haldun AKPINAR, Prof.Dr. Erman COŞKUN, Prof.Dr. Birgül KUTLU BAYRAKTAR, Prof.Dr. Vahap TECİM, Prof.Dr. Alptekin ERKOLLAR ve Prof.Dr. Türksel KAYA BENGSHIR’in yer aldığı oturumlar gerçekleştirildi. Bu oturumlarda Türkiye’de Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Enformatiği’nin yeri ve geldiği nokta, lisans eğitimleri ile öğrencilere hangi bakış açısının katıldığı ve ortak bir Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Enformatiği algısı oluşturabilmek için hazırlıklarına başlanan ortak bir literatür oluşturma , ortak bir kavramlar dizini hazırlama çalışmalarından bahsedildi. Alana ilişkin ortak bir hakemli akademik dergi çıkarma ve bu toplantıları uluslararası akademik bir sempozyum düzeyine taşıma konusunda gerçekleştirilen çalışmalardan bahsedilirken bir sonraki toplantıya Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliği yapması kararlaştırıldı.

İkinci gün doktora ve yüksek lisans öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Yönetim Bilişim Sistemleri sunumları gerçekleştirildi. Biz de iki farklı sunum ile katılım gösterdik. Kapanış konuşmasının ardından Sakarya’nın Doğançay beldesinde iananılmaz bir doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından çaylarımızı içmek üzere yanan odun ateşi etrafında toplanarak sohbet edildi. Biz de Sakarya Üniversitesi tarafından çok başarılı bir şekilde gerçekleştirilen organizasyondan birkaç fotoğraf paylaşmak istedik.