unnamed

Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi Dokuz Eylül Üniversitesi’nde

unnamedEylül ayında BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNDE EVRENSEL TASARIM (BİLTEVT) ana temasıyla düzenlenecek olan “Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi”ne bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliği yapacaktır. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü ve Coğrafi Bilgi Sistemleri ARGE Laboratuvarı olarak almış olduğumuz sorumluluğun bilinciyle kongreye iştirak edecek katılımcılarımızın refakatçıya ihtiyaç duymadan konferans salonuna erişimlerini sağlamak ve bilgilendirme yapabilmek amacıyla bina içerisindeki dolaşımlarını güvenli bir şekilde sağlayabilmek için bina kat planlarını Braille alfabesiyle hazırladık. Üniversitemiz bünyesinde görev alan görme engelli bir çalışanımız ile haritamızın uygunluğunu birlikte değerlendirdik. İlk ürettiğimiz prototipimize birkaç ekleme yaparak geliştirmeye başladık bile.

Biraz da konferans hakkında bilgi verelim:

afis
Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi”, BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNDE EVRENSEL TASARIM (BİLTEVT) ana temasıyla, 23-25 Eylül 2014 tarihlerinde, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu organizasyonuyla ve Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğiyle İzmir’de düzenlenecektir. Kongre sekretaryası Dokuz Eylül Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi (Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Sekretaryası) tarafından ortaklaşa yürütülecektir.

Kongrede, konuyla ilgili devlet kurumları başta olmak üzere birçok kurumla düzenleyici olarak işbirliği sağlanmıştır. İşbirliği görüşmeleri halen devam etmektedir.

Kongreye, Türkiye genelinden ve yurt dışından, üniversitelerin engelli birimleri ve bilişim alanında çalışan akademisyenler, uzmanlar, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve bilişim firmalarından yoğun katılım beklenmektedir.

Kongre, kurumların, akademisyenlerin, araştırmacıların yapmış oldukları çalışmaları ve tecrübeleri birbirleriyle paylaşmaları, bu alanda faaliyet gösteren firmaların teknoloji ve hizmetlerini hedef kitlelerine ulaştırmaları, mevcut durumun ve sorunların tartışılması ve engellilere yönelik bilişim hizmetleri alanında ortak bir eylem planının ortaya çıkabilmesi bakımından büyük öneme sahiptir.

Sizlerinde katkılarıyla etkinliğimiz daha geniş bir kitleye ulaşabilecek ve amaçlarını gerçekleştirebilecektir. Umarız “Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi” ile bu yönde önemli bir adım atılabilecektir.

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu

Kongre ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…